U subotu, 4. NOVEMBRA, sa počеtkom U 20 SATI, u sali Kulturnog cеntra, bićе prikazano najnovijе filmsko ostvarеnjе – adaptacija čuvеnog Tolstojеvog romana „Ana Karеnjina“ pod nazivom „ANA KARENjINA, SEĆANjA VRONSKOG“, u rеžiji Karеn Šahnazarova.

O FILMU
Radnja filma Ana Karenjina, sećanja Vronskog odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne bolnice spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom.
Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasao život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. „Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine“.
Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života šta je nateralo njegovu majku na kobni čin?
Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju.
Glavne uloge igraju Elizaveta Bojarskaja i Kiril Grebenšhikov.

CENA ULAZNICE 250,00 dinara

 


Komentari su zatvoreni