“Ramski sutoni”, pesnički susreti, doživeli su svoje ponovno svitanje i povratak na listu manifestacija opštine Veliko Gradište 14. septembra, u karavan-saraju, nedaleko od Ramske tvrđave.
Dvadeset pesnika sa područja Braničevskog okruga govorilo je najlepše stihove, a brojna publika je uživala i u dramskom prikazu „Tvrđava kroz vekove“ koji su, u autentičnim kostimima, pod svetlošću baklji, izveli glumci AP „Žanka Stokić“.
– Umetnički savet „Ramskih sutona“, sastavljen od vrsnih poznavalaca pisane reči i stiha iz Velikog Gradišta, selektovao je dvadeset pesnika. Svaki je interpretirao po dve svoje pesme. Ovogodišnja manifestacija nije bila takmičarskog karaktera, a već sledećeg leta očekuje nas ozbiljan posao. Verujem da će „Ramski sutoni“ i tvrđava Ram u budućnosti dobiti mesto koje zaslužuju. – reči su Slađana Markovića, zamenika predsednika opštine Veliko Gradište i predsednika organizacionog odbora manifestacije. Svi učesnici su, u znak sećanja iz Rama poneli zahvalnicu – Ramski svitak i prigodan poklon.
Organizator ovogodišnje manifetsacije bila je TO Veliko Gradište uz podršku Opštine Veliko Gradište, JU Kulturni centar, Narodne biblioteke, Srednje škole Veliko Gradište.

Ramski sutoniRamski sutoniRamski sutoniRamski sutoniRamski sutoni


Napiši komentar